skip to Main Content
Κ Ο Ρ Ο Ν Α Θ Λ Ο Ν  2 0 2 0

ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ: 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ή ΑΓΓΛΙΚΑ, από 2.500 έως 5.000 λέξεις (12 έως 24 σελίδες το ανώτερο), με διαστήματα 1,5 κενό διάστιχο μεταξύ των σειρών και υποχρεωτική γραμματοσειρά Times New Roman σε μέγεθος 12 για το κύριο κείμενο και 14 για τον τίτλο της μελέτης και επίσης 14 στους επιμέρους τίτλους κεφαλαίων αυτής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ: 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ: info@iatrikodikaio.com

 

  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώστε συμμετοχή στο info@iatrikodikaio.com μέχρι τo Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, αναφέροντας στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα ως τίτλο: “ΚΟΡΟΝΑΘΛΟΝ 2020” και στο περιεχόμενο του μηνύματος: Ονοματεπώνυμο Ατόμου ή Μελών Ομάδας Ατόμων , Γνωστικό Αντικείμενο Πρότασης ή Μελέτης, Βιογραφικό Ατόμου ή Ομάδας Ατόμων.

 

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

Σκέψου τί μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερα για να είμαστε πιο λειτουργικά οργανωμένη ως κοινωνία. Για παράδειγμα, πώς θα έπρεπε να γίνεται η διδασκαλία στο σχολείο αναφορικά ώστε να λειτουργεί υπέρ των μαθητών χωρίς να θίγεται η υγεία τους (τρόπος διδασκαλίας, μέσα προστασίας δασκάλων και παιδιών, τηλεκπαίδευση, εξ’ αποστάσεως προγράμματα μελέτης). Στη συνέχεια, δόμησε τη σκέψη σου σε μία κανονιστική πρόταση, δηλαδή σε μία πρόταση που θα μπορούσε να σταθεί ως Υπουργική Απόφαση ή κανονιστική πράξη της διοίκησης και επιχειρηματολόγησε με επιστημονικά κριτήρια υπέρ αυτής, προβάλλοντας τα υπέρ και τα κατά αυτής, αλλά και τον αντίκτυπο στην κοινωνία

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων κατά τη διάρκεια περιορισμού ; Πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση υγείας (ψυχικής και σωματικής) τους; Πως μπορεί να περιορισθεί το φαινόμενο, χωρίς όμως παραβίαση βασικών δικαιωμάτων τους, όπως αυτού της εργασίας και της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ; Τι είδους ευκαιρίες δημιουργούν οι συνθήκες κρίσης και έκτακτης ανάγκης ; Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον περιορισμό με θετικό πρόσημα;

Αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις που θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε στη διάρκεια του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής, με σκοπό να συνεισφέρουν οι συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μίας έκτακτης υγειονομικής κατάστασης ανάγκης.

ΠΟΙΟΣ;

Ιατροί, βιολόγοι, προγραμματιστές και επιστήμονες της πληροφορικής , νομικοί, άνθρωποι της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, παιδαγωγοί, πολιτικοί επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες ή μη θα εργαστούν σε ομάδες και θα αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις για όλους μας στην Ελλάδα.

Το ΚΟΡΟΝΑΘΛΟΝ απευθύνεται σε επιστήμονες, πτυχιούχους και μη, ενώ οι λύσεις που θα παραχθούν μπορεί να είναι ιδέες για αλλαγή διαδικασιών, για εφαρμογές νέας τεχνολογίας αλλά και για μη τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, ακόμα δόκιμες είναι και οι προτάσεις αντιμετώπισης των οικονομικών και δημοσιονομικών, ψυχοσωματικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης. Οι λύσεις μπορούν να αφορούν τον  τρόπο επιτάχυνσης εύρεσης του φαρμάκου ή την μείωση της επέκτασης των συνεπειών του κορονοϊού, από φαρμακολογική, ιατρική ή νομική σκοπιά. Μπορεί επίσης να αφορά την αλλαγή ή βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ

Η λέξη καταλύω στα αρχαία ελληνικά σημαίνει τόσο λύνω όσο και βάζω τέλος σε ένα πρόβλημα. Οι ΚΟΡΟΝΑΘΛΗΤΕΣ έχουν αυτόν τον διπλό στόχο. Να βρούνε λύσεις στην βελτίωση της καθημερινής πραγματικότητας των εγκλεισμένων λόγω κορονοϊού και να εφεύρουν τρόπους για να δοθεί τέλος στο σχετικό πρόβλημα.

Οι λύσεις που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα εστιάσουν πρωτίστως στους πληθυσμούς που βρίσκονται στην Ελλάδα καθώς και σε οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτούς.

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα και δώρα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Το ΚΟΡΟΝΑΘΛΟΝ διοργανώνεται με τη συνεργασία ακαδημαϊκών καθηγητών με σπουδές στο εξωτερικό, καθώς και φορέων του χώρου της Υγείας.

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία αυτή, συνεισφέροντας στο χρηματικό έπαθλο, προσφέροντας τεχνολογικό και επιχειρηματικό mentoring στις ομάδες, καθώς και τη βιβλιοθήκη Ιατρικού Δικαίου των Δικηγορικών Γραφείων Εμμανουήλ Λασκαρίδη και Συνεργατών στην Αθήνα και Στέφανου Τοπάλη και Συνεργατών στη Θεσσαλονίκη.

 

Back To Top